Med nye innovasjoner og håndverk av høy kvalitet, har Raymond Weil blitt et ledende lys innen sveitsisk urmakeri.

 

Sveitsiske Raymond Weil, som startet klokkemerket med samme navn i 1976, har lenge imponert klokkeentusiaster over hele verden, amatører som kjennere. Med fokus på presisjon, kvalitet, pålitelighet og høyt teknisk nivå, kombinerer Raymond Weil det beste fra sveitsisk urmakeri og design, til en god pris.

Klokkeselger og entusiast Andreas Bakkemo forteller at Raymond Weil de siste årene har hatt en stor kvalitetsforbedring av alle elementene rundt klokkene sine.

– Spesielt lenkene er av imponerende håndverk med tanke på prisklassen merket er i, forteller han.

Fra forhandlere har Bakkemo fått tilbakemeldinger om at mange blir overrasket når de får en Raymond Weil rundt håndleddet.

– Raymond Weil tilbyr svært høy kvalitet og godt design i forhold til prisen. Særlig de som ikke har hørt om merket før blir imponert over kvaliteten på løsningene, og tiltrekkes av følelsen som klokken gir.

Flere egne innovasjoner

Med et mål om å tilby klassiske klokker, er Raymond Weil samtidig opptatt av å vise frem klokkenes mekanikk. Siden 1999 har de hatt en egen forsknings- og utviklingsavdeling som har utviklet flere innovasjoner eksklusive for Raymond Weil.

Et eksempel er det mekaniske urverket Calibre RW1212, som ble lansert i 2017, og er deres første eksklusive urverk som kun benyttes av Raymond Weil.

Oppdag mer

Det mekaniske urverket ble utviklet i samarbeid med Sellita, en av de største aktørene innen sveitsisk klokkeindustri. Navnet er hentet fra sifrene på adressen til Raymond Weil i Sveits: 1212, stående for Geneva-forstaden Grand-Lancy.

I det eksklusive urverket ser man balansehjulet, eller hjertet av klokken, gjennom forsiden av skiven. 

– I Sellita har Raymond Weil en partner som sørger for at både verkene er pålitelige, men også enkle for enhver urmaker å utføre service på, da det er velprøvde løsninger, sier Bakkemo. 

Han forklarer at Raymond Weil også skiller seg fra andre merker i samme prisklasse gjennom å benytte seg av skrukrone på de fleste av sine modeller. I tillegg benyttes det skruer i stedet for stifter i lenkene, noe som gjør at lenkene er ekstra solide.

Ifølge Bakkemo er dette kvalitetsforbedringer som er uvanlig hos mange andre merker i samme prisklasse.

Flaggskip

Raymond Weils Freelance-kolleksjon er merkets toppselgere for menn, og første modell kom allerede i 2007.

Bakkemo beskriver kolleksjonen som merkets flaggskip. Alle Freelancer-modellene i herrekolleksjonen er mekaniske, og de benytter seg av det ekslusive RW1212-urverket.

– Personlig liker jeg svært godt modellen som heter 2785-BKR-20000, sier Bakkemo og fortsetter: – Her er hele urskiven åpen, slik at man ser urverket like pent fra forsiden av klokken som baksiden.

Oppdag mer

Selv eier han en Freelander Diver (2760-SR1-20001).

– Den er jeg utrolig fornøyd med. Automatisk urverk, vanntett til 300 meter og en bezelring i keramisk materiale som gjør den særdeles ripesikker. Jeg elsker også det rene designet hvor særlig fontvalget på klokken fremstår veldig estetisk pent.

Inspirert av musikken

Fra dag én har Raymond Weil vært inspirert av musikkens verden, og noen av dens største komponister. Det gjenspeiles i tidligere og nåværende kolleksjoner. 

I tillegg til å navngi flere kolleksjoner etter komponister, dansestiler eller musikkarter, er også designet ofte inspirert av musikken. Flere av modellene har for eksempel skiver med riller i seg, som en vinylplate

Oppdag mer

Musikk er faktisk så dypt forankret i Raymond Weils DNA at de ved flere anledninger har laget kolleksjoner til ære for noen av verdens aller største ikoner innen musikken. 

– Raymond Weil har hyllet storheter som The Beatles, Jimi Hendrix, David Bowie, Frank Sinatra, Bob Marley og mange flere, forteller Bakkemo. 

– På disse klokkene blir det brukt designelementer som knytter klokken direkte opp mot artistene på en delikat måte. Fargevalg og andre designelementer blir holdt såpass rent at det både blir en klassisk klokke, men også har krydder av identiteten til artistene.

Oppdag mer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hopp rett ned til innholdet