I 2015 lanserte klokkemerket Bruvik sin første fjord dame versjon. En modell som kom på 2. plass i den prestisjetunge kåringen «European watch of the year 2015». I tillegg til den gjeve nominasjonen som førte klokkedesigner Rune Bruvik til London for å møte juryen, fikk modellen store oppslag i ledende internasjonale klokkemagasin.

Det er nå 7 år siden og klokkedesigner Rune Bruvik har endelig funnet frem den rette streken med blyanten og tegnet en oppfølger av modellen fra 2015.

«Det har vært en lang prosess med å lage en oppfølger til den første lady fjord. Den første lady fjord ble en skikkelig suksess og fikk til og med internasjonal anerkjennelse. Så jeg har rett og slett opplevd tegnesperre for en ny versjon, da jeg føler at dette er en modell som har vært utfordrende å gjøre like bra eller helst bedre enn den første» – Rune Bruvik.

Bruvik fikk andreplass i den prestisjetunge kåringen «European Watch of the Year» i 2015 med Lady Fjord Rose Gold.

Før pandemien skisserte Bruvik mye mange nye forslag og versjoner for en oppfølger til den originale lady fjord. De fleste skissene ble lagt i skuffen, og fokuset ble konsentrert på de nye herre modellene Senja og Fjord N2.0. Det var først sommeren 2021 under en kjøretur på vei til Oslo langs Åkrafjorden, at inspirasjonen til lady Fjord N2.0 reflections plutselig så sitt første lys. Inspirert av nettopp lys; Lyset langs de norske fjordene.

«Jeg så hvordan lyset, skyene og brytning av lys i fjorden med bevegelse, ga helt unike farger, og refleksjoner. Dette var noe jeg ønsket å gjenspeile i nytt design for en oppfølger til Lady Fjord» forteller Rune.

Dermed var tegnesperren opphevet, og prosessen videre ble målrettet og bedre med ny inspirasjon hentet fra naturen selv. Etter hvert begynte de tekniske skissene å ta virkelig form, samtidig som første levering og salgsstart av herre modellen fjord N2.0 startet like før Jul 2021. Første prototype av – Lady Fjord N2.0 Reflections of light- mottok Bruvik i Mai 2022. Og han ble ikke skuffet, og mener at oppfølgeren av lady fjord er minst på høyde med originalen fra 2015.

Lady fjord N2.0 Reflections har samme kasseform som Lady fjord 2015, men er 3mm mindre i diameter (33mm) og betydelig slankere da vannkapsel i baklokk er tatt bort. I tillegg er perlemor urskive erstattet med en gravering av urskive som symboliserer strømninger i fjorden, som bryter lyset. Det er laget fem unike farger, som alle gjenspeiler hver sine refleksjoner av lys under ulike forhold: Evening Rose, Golden Hour, Summer Day, Misty Morning og Sunset gir alle en unik refleksjon av lys i det graverte mønsteret i urskivene akkurat som lyset gjør når det brytes i vannflaten mot en fjord.

Modellen er som forgjengeren fra 2015, 200m vanntett, drevet av et Sveitsisk quartz urverk og kommer med matchende lenke til fargen på selve urkasse. Evening Rose og Golden Hour har begge ekte gullbelagt toppring, og gullplatet midtre lenkeledd i stållenke. Summer Day, Misty Morning og Sunset har børstede stållenker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hopp rett ned til innholdet