Den sveitsiske klokkeindustrien har, som resten av samfunnet, lagt et tøft år bak seg. Samtidig er det optimisme å spore. De seneste månedene har vært preget av en positiv utvikling. Mange av våre merkevarer har allerede lansert spennende nyheter. Og vi venter på at flere nyheter skal bli lansert i sammenheng med klokkemessene Hour Vision (tidligere Baselword) og Watches & Wonders (tidligere SIHH), som i år avholdes digitalt. Formatet er ikke ukjent, da det ble gjennomført i fjor med stor suksess.

Felles for nyhetene vi har sett så langt i år er de reduserte størrelsene, bruk av gult gull og to-fargede lenker. Andre holder seg dog tro til merkevarens identitet – og det liker vi. For klokker skal handle om personlighet og balanse. Her er noen av årets nyheter som virkelig er verdt å legge merke til dersom du vurderer å oppgradere klokken.

Denne gangen har TAG Heuer kjørt lenger hva angår kvalitet. Keramisk bezel og in-house manufacturverk er noen av bonusene, og med en ‘panda’ skive med sorte subdials tikker den alle bokser for et ekte sportsur. 

Dato vindu klokken ‘12’ er en fin hyllest til tidligere Carrera modeller og den røde skriften på hvit bakgrunn gjør klokken både tøff og enkel å lese. Modellen kommer på en H-lenke som kombinerer både børset og polert finish – noe som gir klokken et elegant preg slik at det går helt fint å bruke den også utenfor racingbanen.

Se alle TAG Heuer ur

Seiko er et merke med lang historie og tradisjoner. Kintaro Hattori startet selskapet som 21 åring i 1881 med målsettingen «Always one step ahead of the rest». Når Seiko nå fyller 140 år feirer de med å lansere tre nye modeller i Prospex kolleksjonen – hvor alle hedrer Hattoris visjon. 

SLA047J1 er en nytolkning av Seiko Marinemaster 300 med 8L35 urverket som er hentet fra Grand Seiko. Dette uret produseres det beskjedne 3000 stk av. ‘Marinemaster’ serien til Seiko med topp kvalitet på urverk og detaljer har i en årrekke vært en favoritt blant entusiastene, og det er nevnt ord som klokke med halve prisen i forhold til kvalitet og presisjon. SPB207J1 er det kjennere vil kalle en Baby Marinemaster, og er utstyrt med Seiko sitt egenproduserte 6R35 urverk. Denne produseres det 6000 eksemplarer av. Den siste modellen kommer i den kjente Sumo kassen, og er driftet av et Quartz Solar urverk med kronograf. Denne har kontraster med sort subdials og produseres i 4000 eksemplarer.

Se alle Seiko ur

‘Dobbel sikkerhet’ er selv grunnsteinen i Certina sin visjon. Dette er dykkerklokker som tåler mer av alt, med ‘støtdempere i verket, og ekstra vanntetthet. Nå er den nye DS Action modellen på 38mm tatt imot med åpne armer blant entusiastene da den har det vi kaller perfekte proporsjoner, den er velbalansert og på lenke er det en klokke som både passer til hverdag og fritidsdykking.

Urene finnes i stål og bicolour med sort, grønn eller blå skive. De framstår velproposjonerte, er robuste, og om du tror 38mm er for lite, så bør du prøve en, det gir mersmak.