En legende vender tilbake.

Fortis har gjort det svært bra i det siste, og bygger videre på suksessen med deres seneste lansering: Marinemaster! Vi kan spore suksessen tilbake til 2020, som var et veldig bra år for Fortis. Merket lanserte sin populære Flieger kolleksjon, som ble tatt godt imot her hos Urmaker Jermstad. Vi ble imponerte over hvor robuste klokkene er, kombinert med den nye 40mm urkassen som passer alle håndledd.

I 2021 har Fortis gitt oss etterfølgeren av Official Cosmonaut’s Chronograph AMADEE-18; AMADEE-20. Fortis skapte disse klokkene for AMADEE-20 Mars-simuleringsoppdraget, hvor målet var å kunne påvirke og gi støtte til prosjektet med å få mennesker på Mars. Vi følger Fortis-teamet på Instagram, og vi har sett litt av arbeidet de gjør i Negevørkenen i Israel akkurat nå. Det ser fantastisk ut, men nå sporer vi av…

Det er alltid vanskelig å følge opp en suksess, men å følge opp to? Vi er glade for å se at Fortis gjør det fantastisk med de nye Marinemaster-modellene.

Marinemaster har en plass i Fortis sin historie

Om du er fan av Fortis, vil du kjenne igjen navnet Marinemaster. Fortis brukte navnet for å poengtere at klokken var vanntett. En av de mest populære Marinemaster-modellene gjennom tidene er Ref. 6237 fra 1970-tallet, som var kjent for sin fargerike urskive og Super Compressor-kassen. En annen anerkjent Marinemaster er Ref. 8001 – en kronograf modell som brukte Valjoux 72 urverket. Dette er samme urverket som satt Rolex Daytona på den tiden. Uret var vanntett helt ned til 200 meter. Ikke dårlig for en dykkerklokke fra 1970-tallet!

Med introduksjonen av den nye Marinemaster kolleksjonen, tar Fortis Marinemaster-navnet tilbake og gir den en komplett makeover. Den nye kolleksjonen består av to modeller og fem farger inspirert av naturen – en passende hyllest med tanke på at Fortis beskriver kolleksjonen som den perfekte partneren for hvert utendørs eventyr.

Marinemaster M-40

Inngangs-modellen er Marinemaster M-40 som er tilgjengelig i 4 farger: 

Rockstone Gray, Woodpecker Green, Serenity Blue og Snow White. Fargene er ikke prangende, derimot har de en mer dempet behagelig tone. Alle modellene leveres enten med komfortabel matchende gummireim, eller lenke i rustfritt stål. Gummireimen er særegen, og den gjenspeiler mønsteret fra urskiven, hvor de har hentet inspirasjon fra O-en i Fortis logoen. Å ha lenken som et alternativt vil være fint, siden den gir klokken et helt annet uttrykk, og du kan dermed bruke den til forskjellige anledninger. Rem og lenke byttes enkelt med skrutrekkeren som følger med i esken. På innsiden av uret sitter det automatiske kaliberet UW30. Dette urverket bruker Sellita SW200-1 som base og er justert etter Chronometer-standarden.

Marinemaster M-44

Marinemaster M-44 er 44mm som navnet sier og leveres i Amber orange. For flaggskipmodellen i Marinemaster-kolleksjonen er det fornuftig å fremheve Fortis sin signaturfarge. Selve urskiven er sort, men den har en Amber Orange chapter ring og minuttviser. Den leveres på enten en matchende Amber Orange gummireim eller lenke i rustfritt stål.

Hvis du ser nærmere på bildene av M-44, legger du merke til noe ekstra ved 10-tallet. Det er en lukkemekanisme for bezelringen. Den fungerte perfekt, var utrolig smooth og godt konstruert.

Et helt ny urverk

Fortis har valgt det nye WERK 11 til M-44. Urverket er produsert av Kenissi, en urverks-produsent eid av Tudor. Dette er et nytt manufaktur kaliber designet og testet i samarbeid med Fortis, med den ultimate robustheten og påliteligheten i tankene. Werk 11 er COSC-sertifisert kronometer med en imponerende gangreserve på 70 timer. Fortis har virkelig tatt det til neste nivå med M-44, og innsatsen har betalt seg. Der den mindre M-40 er litt bedre tilpasset vårt håndledd, kan man ikke stikke under en stol at de tekniske egenskapene til M-44 er imponerende.

Resirkulert stål!

Et punkt som er verdt å snakke om i den nye Marinemaster-familien er ikke nytt i det hele tatt. Da Fortis lanserte Flieger-39 og F-41 “Midnight Blue” utgavene tidligere i år, lovet de å bare bruke resirkulert stål i fremtidige lanseringer. Vi er glade for å se at Fortis holder løftet sitt når det kommer til bærekraft; alle de nye Marinemaster-modellene er produsert i resirkulert stål. Noen ganger er det enkelt å glemme vår innvirkning når vi opererer i luksusindustrien. Noen merker gjør helt klart bevisste valg for å minske fotavtrykket deres, og det er fint å se at et uavhengig merke som Fortis er med på den viktige dugnaden og hjelper til med å bane en vei som andre kan følge.

Så der har vi den nye Fortis Marinemaster, en hyllest til en berømt epoke av merkevarens historie. Til tross for at disse klokkene ikke ligner på forfedrene sine, er det et fantastisk tilskudd til historien i det som er en ny start for Marinemaster-navnet.

Sjekk ut de nye Fortis Marinemaster modellene i vår nettbutikk, eller besøk oss i Storgata i Molde for en hyggelig klokkesnakk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *